Aktualności

Sprawozdanie z działalności fundacji "Fundacja Dla Zdrowia" za okres 1.01.2012r. do 31.12.2013r.

Dokument >>>

Miło nam poinformować iż dołączył do nas kolejny punkt współpracujący z Fundacją:

W Tychach , przy ul. Kardynała S. Wyszyńskiego 3  , godziny otwarcia : Pn.-Pt. 8.00-20.00 Sob. 8.00-14-00

Wyświetl większą mapę

W Kędzierzynie Koźle , przy ul. Armii Krajowej 38 - Galeria Handlowa "Odrzańskie Ogrody" , godziny otwarcia : Pn.-Sob. 9.00-21.00 Nie. 10.00-20-00

Wyświetl większą mapę

W Oświęcimiu , przy ul. Powstańców Sląskich 1 - C.H. NIVA  , godziny otwarcia : Pn.-Sob. 9.00-21.00 Nie. 10.00-20-00

Wyświetl większą mapę

W Żarach , przy ul. Broni Pancernej 15 , godziny otwarcia : Pn.-Sob. 9.00-21.00 Nie. 10.00-18-00

Wyświetl większą mapę

W Koszalinie , przy ul. Karłowicza 28 , godziny otwarcia : Pn.-Sob. 8.00-20.00 Nie. 10.00-18-00

Wyświetl większą mapę

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Przebadali już ponad 2000 osób!

Jeżdżą po kraju i przeprowadzają bezpłatne badania - a do tej pory udało im się przebadać ponad 2000 osób!  Mowa o zespole lekarzy i pielęgniarek z Fundacji dla Zdrowia, którzy w całej Polsce prowadzą cykl badań profilaktycznych. Wszyscy zainteresowani mogą sprawdzić poziom cholesterolu i glukozy we krwi oraz skonsultować stan swojej skóry z lekarzem dermatologiem. Dużym powodzeniem cieszą się badania gęstości kości oraz sprawdzanie ilości tlenku węgla w wydychanym powietrzu.

Do tej pory zespół Fundacji dla Zdrowia pojawił się w trzech miastach – w Chełmie, Tarnowskich Górach i Międzyzdrojach, a w planach jest kolejne kilkanaście wizyt. Akcja celowo organizowana jest w mniejszych miejscowościach – ich mieszkańcy mają ograniczony dostęp do specjalistycznych, bezpłatnych badań. W wydarzeniach najchętniej biorą udział osoby starsze, emeryci. Dla uczestników imprezy akcja była jedną z nielicznych okazji kompleksowych konsultacji z lekarzami:

- Ucieszyłam się, kiedy dowiedziałam się o bezpłatnych badaniach. Kolejki w przychodniach są ogromne, długo trzeba czekać na termin konsultacji, a nie każdego stać na prywatne wizyty. Mam nadzieję, że taka możliwość się powtórzy, przyprowadzę wtedy męża – opowiada pani Halina, mieszkanka Międzyzdrojów.

Fundacja dla Zdrowia została powołana w trudnym dla większości pacjentów okresie zmian w funkcjonowaniu polskiej służby zdrowia. Głównym celem działania Fundacji jest prowadzenie wszechstronnej działalności w zakresie ochrony zdrowia oraz promocji zdrowego trybu życia. Fundacja wspiera i prowadzi inicjatywy o charakterze zdrowotnym, edukacyjnym oraz charytatywnym.

- To dla nas ważne, że udało nam się zainteresować akcją tak dużą grupę osób. Liczymy na coraz większą frekwencję w kolejnych miastach – między innymi w Radomiu. Cykl badań pełni nie tylko funkcję prozdrowotną, ale również edukacyjną – Polacy zaczynają dostrzegać, jak ważne są profilaktyczne badania okresowe – mówi prezes Fundacji dla Zdrowia, Przemysław Szymański.

W Tarnowskich Górach , przy ul. Kościuszki 5 , godziny otwarcia : Pn.-Sob. 9.00-21.00 Nie. 9.00-18-00